czwartek, 27 sierpnia 2015

Carpaccio z buraka

Witam  :)

 No i dobrze! niech te wakacje się kończą i niech wróci życie na blogach!!! Może i ja coś z sobą zrobię w końcu! Jakiś marazm mi się wkradł!       NO!!!!
  Lato mija nieubłaganie, ale mimo suszy daje nam wiele darów natury. I dla tego dziś o fajnym daniu na przystawkę, czy lekką kolację.


                     Carpaccio z buraka.
Wszystko zależy od waszych smaków i kreatywności. Moja wersja na dwie porcje to:

- 2 ugotowane buraki
- oliwa z oliwek lub smakowa ( ja lubię z czosnkiem)
- ser kozi
- świeże lub suszone zioła
- pieprz (lubię cytrynowy)

Buraki kroimy w plasterki jak najcieniej, polewamy oliwą , doprawiamy przyprawami, ziołami i ścieramy ser.  Łatwe i szybkie danie. A jakie smaczne....






                                                                             *    

Smacznego :)
Serdecznie pozdrawiam-H 

3 komentarze: